Благодаря Ви!
Здравейте,
използвам същата тема да попитам : имаме служител, който се пенсионира без да му е прекратен ТД. Сега, когато решението му за пенсиониране излезе искаме да му изплатим 2 раб.заплати обезщетение. В същото време и работодателя, и служителя желаят той да остане да работи. Има ли пречка договора да бъде прекратен с изплащане на обезщетението и служителя отново да бъде назначен?
Много благодаря на всички!!! :bow:
В точка 9 пак месец септември пиша нали?
Аз виждам два вариянта или редовна 6 с дата 30.09.16г. или да си коригирам вече подадената 6 с увеличението само.
Такова чудо не ми се беше случвало. Самата програма не ми е изготвила коректно файла, а иначе имам разпечатана на хартия 6, която си е с ДОД. Във файла обаче го няма....Сега ще трябва всеки месец да си преглеждам и файловете дали всички суми излизат коректно :no:. Поне вече ще знам , че тази програма прави такива глупости.
Благодаря за отговорите.
За м.09 подадохме ден по-рано и след това констатирахме несъответствието. Ако не бяхме подали щяхме да включим към м.09. Ще го обмислям още малко.
Здравейте,
използвам темата да питам. Случва ми се за първи път. Програмата не е изготвила коректен файл за Д6 и във файла са записани само сумите на осигуровките, но данъка липсва. Това е декларацията за м.02.16 , подадена през м.03.16г. Разпечатката на хартиен носител е с данъка, затова не съм проверила файла - просто си мисля, че всичко е наред. Установяваме несъответствието сега. На протокола от НАП всичко е наред и данните са приети изписано ми е : 1брой приети Д6 и също не сме се усъмнили, че може нещо да не е наред. Сега мислим да подадем само сумата на данъка като редовна шестица с ел.подпис. Дали ще ни глобят - как мислите?